Hamky, mňamky - čo nám chutí
Nátierka zo špenátu Pepek námorník
Čo potrebujeme:
Špenát čerstvý, maslo, mäkký syr /smotanový/, medvedí alebo obyčajný cesnak, mlieko, vajcia
Ako to urobíme: Špenátové listy umyjeme, zalejeme vriacou vodou a necháme stáť 2 minúty. Potom vodu zlejeme, listy necháme odkvapkať, zvyšok vody vytlačíme a špenát posekáme na jemno. Mäkký syr vymiešame s maslom, medvedím cesnakom, vmiešame posekaný špenát, ak je potrebné pridáme mlieko a dobre vyšľaháme. Natierame sendvič a zdobíme vareným vajíčkom.
Nátierka z TOFU syra so šunkou
Čo potrebujeme /podľa toho, koľko je členov v rodine:
Lahôdkové TOFU, maslo, šunka, mlieko, soľ, cibuľa, cesnak
Ako to urobíme: očistenú cibuľu a cesnak na jemno nakrájame a speníme na 1/3 masla, pridáme postrúhaný syr Tofu a podusíme. Necháme vychladnúť. Zvyšné maslo vyšľaháme s teplým mliekom /podľa potreby na rozriedenie/, pridáme vychladený syr a pomletú šunku. Dochutíme soľou a vyšľaháme na penu. Natierame na chlebík alebo rožok.
Dobrú chuť.